SIMPOZION CLASIC ȘI MODERN- METODE  ȘI  PROCEDEE  PENTRU  CREȘTEREA CALITĂȚII  EDUCAȚIEI ÎN ȘCOALA ROMÂNEASCĂ


Argument

Profesorii şi elevii liceului nostru îşi doresc mai mult ca oricând ca mediul de învăţare să devină mult mai motivant şi mai plăcut pentru ca toţi actorii actului educaţional să se simtă ca acasă şi să-şi poată pune în valoare capacităţile şi aptitudinile.

Elevii noştri de astăzi sunt diferiţi de cei din generatiile anterioare, trebuie să găsim metodele cele mai potrivite, să identificam nevoile elevilor noştri şi să găsim soluţiile pentru a le stârni interesul pentru învăţătură şi plăcerea pentru descoperirea şi învăţarea unor lucruri noi.

Învățământul online ne-a determinat să colaborăm, să găsim soluții pentru a desfășura ore online, atractive, motivante, de dragul elevilor noștri. Pregătirea materialelor pentru ore ne ia foarte mult timp dar suntem răsplătiți atunci când avem clase active care dovedesc, că strădania noastră nu a fost zadarnică.

Acest proiect îsi propune și dezvoltarea personală a profesorilor, a viitorilor învăţători, perfecţionarea acestora în vederea utilizării cu mai multă uşurinţă şi creativitate a metodelor moderne, interactive , inovative, pentru creşterea calităţii procesului educativ.

În contextul actual, proiectul, simpozionul își propune o colaborare între profesori, care vor contribui cu idei si exemple de bune practici legate de noua provocare pe care o presupune susținerea lecțiilor online.

Obiectiv general: Lărgirea orizontului profesional al dascălilor participanţi la proiect , realizarea unui schimb de experienţă ce vizează metodele didactice clasice şi moderne care pot duce la crearea competenţelor elevilor secolului XXI, metode didactice aplicate la lectiile online. 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți